Företagsinformation

Art By Zaki AB
Wieselgrensplatsen 23, 417 17 Göteborg
Telefon: 0708-238204
Bankgiro: 5079-8313
Bank: Handelsbanken
Organisationsnummer: 559038-7147
E-mail: contact@artbyzaki.com

Leveransvillkor

Din leverans ordnar vi alltid så snabbt som möjligt, om inget annat är överenskommet. Beställningsvaror beställs från våra leverantörer och tillverkas efter dina önskemål, leveranstiden för dessa varor varierar. För dagsaktuell leveranstid på just din vara, kontakta oss på 0708-238204.

Vid beställning av varor med olika leveranstider (från våra leverantörer) levererar vi dessa till dig vid ett tillfälle om skillnaden i leveranstid inte överstiger 4 veckor. I annat fall ingår delleverans. Vid leverans till utlandet sker leverans vid ett tillfälle.

Du får ett meddelande via e-post när varan skickas. Vi använder vanligtvis posten som leverantör, men andra leverantörer kan förekomma. Priserna nedan för frakter inkluderar packning och hantering av produkten.

Produkten är välpaketerad och väl skyddad när den skickas.

Postpaket inom Sverige tar ca. 2-4 dagar, företagspaket ca 1 dag beroende på Posten.

OBS! Försändelsen ligger vanligtvis 14 dagar hos uthämtningsstället.

Frakter

Fraktkostnader inom Sverige

Fraktkostnaderna varierar beroende på varans beskaffenhet, vikt, volym samt var en försändelse ska. Vi har valt att ta ett fast frakt- & paketeringspris om 100kr för våra glicéetryck inom Sverige om inte det framkommer några speciella omständigheter. Vad gäller våra övriga konstverk så kommer fraktkostnaden att läggas på kunden som en uthämtningsavgift. Självklart gör vi allt för att hålla nere fraktkostnaderna för dig som kund men vill också säkerställa att paketeringen av varorna är noggrann för att skydda konstverken så gott vi kan. Kontakta oss på telefon 0708-238204 så hjälper vi dig med korrekta uppgifter.

Fraktkostnader inom Europa

Fraktkostnaderna står du som kund för och dessa varierar beroende på varans beskaffenhet, vikt, volym samt till vilket land inom Europa en försändelse ska. Vid leverans till Europa sker leverans vid ett tillfälle. Observera att det inte ingår inbärning eller omhändertagande av emballage vid utlandsleveranser. Kontakta oss på telefon 0708-238204 så hjälper vi dig med korrekta uppgifter.

Fraktkostnader övriga världen

Fraktkostnaderna står du som kund för och dessa varierar beroende på varans beskaffenhet, vikt, volym samt till vilket land en försändelse ska. Vid leverans till övriga världen sker leverans vid ett tillfälle. Observera att det inte ingår inbärning eller omhändertagande av emballage vid utlandsleveranser. Kontakta oss på telefon 0708-238204 så hjälper vi dig med korrekta uppgifter.

Leveransförseningar

Om leveransförseningar eller avvikelse uppstår utifrån din preliminära leveransvecka meddelar vi dig via e-post eller telefon. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund gällande leveransförseningar.

Har du frågor om din leverans?

Kontakta oss på telefon 0708-238204 eller via e-post till contact@artbyzaki.com.

Betalning & säkerhet

Faktura inom Sverige

Order via e-handel: Genom vårt samarbete med Ecster Pay kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. Vänligen läs igenom Ecster Pays köpevillkor som finns på vår hemsida.

Vid personlig order: Vid ordervärde överstigande 5 000 kr kan du välja att betala mot faktura. Handpenning motsvarande 20 procent av ordervärdet tas ut i samband med köpet, resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 10 dagar efter leverans. Betalning av faktura ska ske mot företagets bankgiro. Fakturans belopp anges inklusive moms.

Grundkraven för att få betala mot faktura är följande:

·       Du har fyllt 18 år

Faktura EU

Vid faktura inom EU krävs full förskottsbetalning innan leverans.

Faktura utanför EU

Vid faktura utanför EU krävs full förskottsbetalning innan leverans.

Företagskunder

Vi förbehåller oss rätten att att kräva full förskottsbetalning av företagskunder. Nya företagskunder erlägger alltid full förskottsbetalning. Betalningsvillkor 10 dagar.

Dröjsmålsränta

Dröjsmålsränta debiteras med 18 procent vid betalning efter 10 dagar.

Kredit/Delbetalning

Kredit med olika delbetalningsmöjligheter kan lämnas genom Ecster Pay. Kontakta oss gärna för mer information alternativt läs mer under Ecster Pays köpevillkor på vår hemsida.

Reklamationer

Du har tre års reklamationsrätt, avseende produktfel, enligt konsumentköplagen. Den förutsätter att alla skötselråd följs och normal aktsamhet iakttagits. Underlätta gärna din reklamation genom att dokumentera ev. synliga skador/förändringar med bilder. Vid godkänd reklamation står Art By Zaki för returfrakten. I de fall reklamation inte godkänns faktureras fraktkostnaden till dig som kund i efterhand. Anmälan av en reklamation sker genom att du kontaktar oss på Art By Zaki för en dialog om tillvägagångssätt beroende på vilken vara du köpt.

Ångerrätt – distanshandel

Vid köp i vår webbutik eller via telefon gäller distanshandelslagen. Det innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Varan ska vara i lika gott skick som när du fick den, det vill säga oanvänd och oskadd. Originalemballage måste sparas och följa varan. När du utnyttjar ångerrätten står du som kund för returfrakten. Vid köp av en produkt som är specialtillverkad eller på annat sätt fått en tydlig personlig prägel för dig så gäller inte ångerrätten.

 

Transportskador

Vid leverans skall godset alltid kontrolleras. Avvikelser (godsskada, emballageskada, saknat kolli) skall noteras på frakthandlingen/handscannern och signeras av chaufför och mottagare. Samma förfarande gäller vid hämtning av paket/gods hos paketombud/godsterminal. Anmälan skall omgående göras till oss på tel. 0708-238204 eller via e-post till contact@artbyzaki.com. Om skadan upptäcks vid uppackningen skall detta anmälas till oss senast inom 2 dagar från mottagandet. För en effektiv och snabb hantering av reklamationen bör digitala bilder på godsets emballage samt bilder på den skadade varan bifogas och skickas till contact@artbyzaki.com Observera att varorna inte får förflyttas eller användas innan reklamationsärendet är slutfört samt att emballaget sparas för ev. besiktning.

Personuppgifter & Sekretesspolicy

De person- och kontaktuppgifter du lämnar till oss i samband med köp eller annan kontakt hanteras med största respekt och i enlighet med Svenska Personuppgiftslagen (PUL). När du lägger en beställning hos oss godkänner du att vi använder och lagrar dina uppgifter i våra datasystem för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Det handlar t.ex. om att kunna leverera dina varor, leveransavisera men också om att informera dig om nyheter och erbjudanden.

Övrigt

Fakta- och prisuppgifter som förekommer i Art By Zakis kommunikation lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar samt för slutförsäljning. Fotografier som publiceras av Art By Zaki har olika rättighetsinnehavare och vid önskemål om användning av dessa i andra sammanhang krävs en kontakt med oss. Tänk på att bilder inte alltid med exakthet återger produkternas verkliga utseende. Bildskärmsinställningar och trycktekniska variationer påverkar detta.