Zakaria ”Zaki” Alamiri

Hej! Jag heter Zakaria Alamiri, även kallad Zaki och jag är uppvuxen i Rosengård, Malmö, i södra Sverige. Jag har ett brinnande intresse för konst i alla dess former och min stil idag har vuxit fram genom åren och härstammar från tidigare erfarenheter inom exempelvis urban art, stencil & pop-art.

Jag har jobbat på ett tryckeri i flera år varifrån jag har hittat merparten av min inspiration och idéer till att utveckla mina tekniker inom den stil, 3D pop art, som jag kallar min konst.

Jag utgår från ett relativt okänt och sällan använt material när det kommer till konst, nämligen exklusiv frigolit, vilket har visat sig vara ett mycket spännande material att jobba med. Min konst har hela tiden utvecklats genom att jag funnit nya tekniker, hittat nyare, renare och bättre material och genom ett repetitivt arbete förfinat tekniken och framför allt finishen. Färgteknikerna varierar och har också utvecklats genom åren och idag behärskar jag såväl spray som pensel men även airbrush är en häftig teknik som jag hanterar väl. Jag gillar att blanda färger och skapa skuggor i mina tavlor. Genom olika lager eller djup skapar jag den där 3D-känslan som också gör verken mer levande. Mina konstverk görs i endast ett originalexemplar och bakom varje konstverk ligger mycket tid och hårt arbete.

Om du är nyfiken på vad jag gör eller har fler frågor så tveka inte på att kontakta mig.

Håll till godo och fortsätt gärna dela våra berättelser på ArtByZaki i sociala medier.